Rolované stehno so špenátom a orechmi fotorecept
Foto: enerrgizer
mám rád jednoduché a dobré jedlá...toto k nim patrí
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...na masle podusíme špenát a šampiňóny, keď sa nám odparí všetka šťava pridáme nakrájaný cesnak a odstavíme...
-
2
...morčacie stehno bez kosti a kože nožom upravíme, aby nám vznikol jeden veľký kus mäsa. Ak je niekde diera, zaplátame ju kúskom mäsa, ale snažíme sa aby tých dier bolo čím menej...
-
3
...na plát mäsa naukladáme hydinovú debrecínku, alebo dusenú šunku, prípadne plátky slaniny.Potom udusený špenát ( nie všetok) a vlašské orechy...
-
4
...zrolujeme a poistíme ihlicami, alebo zviažeme špagátom. Dáme do pekáča na nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 88 minút pri 200°C. Keď je mäso asi v polovici pečenia, môžme pridať do rúry aj zemiaky, nech sa nám pečú spolu s mäsom. Posledných 19 minút pečieme odkryté, aby sme mäsku dali peknú farbu.
-
5
...keď je to asi takéto, máme hotové...necháme mäso pár minút odpočinúť, aby sa nám dobre krájalo. Pod špenátom zase rozložíme oheň a podlejeme ho smotanou (nie oheň, ale špenát). Múku netreba, smotana zhustne po chvíľke aj bez nej...
-
6
...podávame so špenátom, pečenými zemiakmi a výborne k tomu pasuje pohár studeného piva...dobrú chuť
varecha.pravda.sk/recepty/stehno-z-morky-plnene-bylinkami...